






ناگفته های مجسمه آزادی
بخش سیاسی- آیا می دانید مجسمه آزادی که در آستانه ورود به بندر نیویورک قرار دارد و به سمبل کشور امریکا تبدیل شده اصلا ساخته و پرداخته آمریکایی ها نیست و آمریکایی ها فقط پایه و قاعده این مجسمه را ساخته اند و این که اصلا قرار نبوده این مجسمه در امریکا نصب شود، بنابراین مطلب ذیل را در مورد "مجسمه آزادی"، سمبل کشور امریکا بخوانید تا بهتر و بیشتر در مورد آن بدانید:
در قرن نوزده و مشخصا در سال 1869 فریدریك بارتولدی مجسمه ساز معروف و نابغه فرانسوی طرح اولیه مجسمه آزادی را ریخت که مجسمه خانمی مشعل به دست بود، وی ماکت کوچکی از این مجسمه را ساخت و آن را در سال 1869 (سال افتتاح کانال سوئز) بر "خدیو اسماعیل" عرضه کرد تا آن را در مدخل ورودی کانال سوئز نصب کند و نماد آزادی دریانوردی در جهان باشد، اما چون طراحی و ساخت و نصب این مجسمه هزینه بسیار سنگینی بر مصر تحمیل می کرد، خدیو اسماعیل با اجرای طرح مخالفت کرد.
این دوره مصادف با جمهوری سوم فرانسه (1940-1870) بود که در آن ایده هایی چون اهدای مجسمه ها و یادبودها به ملل و کشورهای ماورای بحار جهت مستحکم تر نمودن روابط دوستانه میان کشور و ملت فرانسه با ملل و دول دیگر فراگیر شده بود، به همین منظور وقتی دولت فرانسه با عدم پذیرش این هدیه گران قیمت از سوی مصر مواجه شد، تصمیم گرفت، آن را به ملت آمریکا و بمناسبت صدمین سالگرد استقلال کشورشان هدیه کند، به همین منظور مجسمه آزادی در 4 جولای 1876 به آمریکایی ها اهدا گردید و در این میان آمریکایی ها فقط متولی امر ساخت پایه و قاعده این مجسمه بودند.
نام اصلی این مجسمه که بر روی آن نیز حک شده، "آزادی روشنگر جهان است" می باشد و نماد خانمی است که از قید و بند استبداد آزاد شده است
و در حالی که دولت فرانسه مالیات ها را بر شهروندان خود افزود تا هزینه ساخت و انتقال این هدیه 2.250.000 فرانکی به ملت و دولت آمریکا تامین کند، آن سوی آب ها یعنی در آمریکا نیز دولت این کشور همین شیوه را برای تامین هزینه ساخت پایه و قاعده مجسمه پیش گرفت و در این میان سناتور "ویلیام اوارتز" یکی از سرشناسان نیویورک که بعدها وزیر خارجه آمریکا شد، در کنار "ژوزف پولیتزر" دارنده جایزه پولیتزر سعی و تلاش بسیاری بذل کردند تا شهروندان آمریکایی را به تامین هزینه های پایه و قاعده این مجسمه تشویق و ترغیب کنند.
سپس نوبت به انتخاب محل نصب مجسمه فرارسید و مقرر شد، این مجسمه در "جزیره آزادی" در شهر نیویورک نصب شود که تا سال 1956 جزیره "بیدلوز" نام داشت.
پس از تامین هزینه مورد نیاز برای ساخت پایه و قاعده این مجسمه "ریچارد موریس هنت" شروع به ساخت پایه این مجسمه نمود و کار ساخت پایه را در آگوست سال 1885 به پایان رساند.
اما کار ساخت مجسمه در ابتدا بر عهده "یوجینی لو دوک" مهندس فرانسوی قرار داشت، اما از آنجا که اجل به وی مهلت نداد، او پیش از پایان طراحی مجسمه دار فانی را وداع گفت، به همین منظور ادامه کار ساخت مجسمه به "گوستاو ایفل" محول گردید و ایفل کار ساخت این مجسمه فلزی را خود به پایان رساند.
همان طور که گفته شد، این مجسمه در خلیج نیویورک و در جزیره آزادی در زمینی به وسعت 49 هزار متر مربع نصب شده و 600 متر با شهر نیوجرسی و 2.6 کیلومتر با شهر مانهاتان فاصله دارد.
نام اصلی این مجسمه که بر روی آن نیز حک شده، "آزادی روشنگر جهان است" می باشد و نماد خانمی است که از قید و بند استبداد آزاد شده است. در دست راست این مجسمه یک مشعل به عنوان نماد آزادی و در دست چپ این مجسمه کتابی قرار دارد که بر روی آن به زبان رومی جمله "4 جولای 1876 " نقش بسته که تاریخ اعلام استقلال آمریکاست و بر بالای سر این مجسمه تاجی با 7 زبانه مشاهده می شود که سمبل هفت قاره یا هفت اقیانوس جهان است، عرض این مجسمه 47 متر و طول آن 46 است.
بازدیدکنندگان از این مجسمه می توانند با استفاده از بالا رفتن از 168 عدد پله به بالاترین قسمت مجسمه برسند، البته بالا رفتن از مجسمه تا قسمت مشعل تا سال 1916 امکان پذیر بود، اما در این سال دولت آمریکا برای حفظ سلامت و جلوگیری از فرسودگی و تخریب تدریجی آن بالا رفتن بازدید کنندگان از مجسمه را تا این قسمت ممنوع نمود، با حال این موضوع چیزی از میزان بازدید کنندگان این مجسمه نکاست و برآورد می شود سالیانه 3 میلیون گردشگر از این مجسمه دیدن می کنند.
پس از حوادث 11 سپتامبر 2001 دولت امریکا به منظور حفظ موارد امنیتی از ورود جهانگردان به داخل جزیره و بازدید از مجسمه آزادی و موزه ای که در پای آن قرار دارد، ممانعت نمود تا این که 3 سال بعد یعنی در آگوست سال 2004 اجازه بازدید گردشگران از این مجسمه را مجددا صادر کرد.
مجسمه آزادی مسیح:
مجسمه مشهوری که در برزیل در شهر Rio de Janeiro قرار دارد و بسیاری از مردم آن را در تلویزیون دیده اند در حقیقتمجسمهمسیحمنجی است. این مجسمه با ۱۲۵ فوت ارتفاع در سال ۱۹۲۶ و در ارتفاع ۷۱۰ متری نوک کوه Corcovado ساخته شده است. مجسمه مذکور حالت ایستاده عیسی مسیح را در حالیکه دستان خود را کاملاً باز کرده است نشان می دهد که این حالت نشان دهنده پذیرش همه انسانها در آغوشش است. مجسمه عیسی مسیح نشانه برزیل است که امروزه شهرتی جهانی پیدا کرده است.
توریستهایی که از برزیل دیدن می کنند حتماً به دیدن این مجسمه نیز می روند. دست چپ این مجسمه به سمت شمال شهر Rio de Janeiro و دست راست آن به سمت جنوب شهر اشاره می کند. مناظر بسیار جذابی را می توان از آنجا مشاهده کرد که نفس را در سینه تماشاچی حبس می کند. این مناظر شامل شهر Rio، خلیج، کوه Sugarloaf و ساحل رودخانه های Copacabana و Ipanema می شود. علاقمندان به فوتبال نیز می توانند منظره ای از استادیوم را مشاهده نمایند
مجسمه زیبا آزادی حضرت مسیح در برزیل
مجسمه زیبا آزادی حضرت مسیح در برزیل بر فراز کوه
شاهکار معماری
جهان : مجسمه زیبا آزادی حضرت مسیح در برزیل
a target="_blank" href="http://mihanclix.com/?ref=arezu">

نظرات شما عزیزان:
برچسبها: